Vakantiebestemming: Boedapest, Hongarije

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, wordt ook wel de ‘Koningin van de Donau’ genoemd. Vanaf vliegveld Eindhoven is het ongeveer anderhalf uur vliegen naar Boedapest.

In het hart van Hongarije ligt Boedapest, een stad met 1.8 miljoen inwoners. Deze grote stad wordt door de Donau in tweeën gedeeld: aan de ene kant ligt het heuvelachtige Boeda en aan de andere kant het vlakke Pest. Wanneer je op de Citadella staat of je over de kettingbrug wandelt, kun je van het unieke panorama van de stad genieten. Het panorama van de Donau oevers is door de UNESCO op haar werelderfgoedlijst geplaatst.

Aan de rechterkant van de rivier light het heuvelachtige Boeda met de Burchtwijk en het Koninklijk Paleis. In het midden van de donau en centraal in Boedapest ligt het Margaretha eiland, in het Hongaars Margitsziget. Het Margitsziget eiland kan men van zowel de Boeda als de Pest kant bereiken. Bij het oversteken van de Donau vanuit Boeda, komt u in het stadsdeel Pest. Het parlementsgebouw, de Vaci Utca (de Kalverstraat van Boedapest) en onder andere vliegveld Ferihegy zijn gelegen aan de Pest zijde.