Vakantiebestemming: Marrakesh vanaf Eindhoven

De Marokkaanse stad Marrakesh is zonder twijfel een van de mooiste steden op de wereld. Van de smalle straatjes in de medina en het Djemaa-El-Fna plein tot historische monumenten zoals de Koutoubia, het Bahia Paleis, en de saadi tombes. Marrakesh is een zeer kleurrijke stad vol diversiteit en tolerantie. Vanaf Vliegveld Eindhoven is het ongeveer 4 uur vliegen naar Marrakesh.
Marrakesh Vanaf Vliegveld Eindhoven
De historische kern van de stad (de medina) is door UNESCO in 1985 tot Werelderfgoed verklaard. Het centrale plein van de stad, Djemaa-el-Fna, is erg populair bij toeristen, evenals de ernaast gelegen soek (bazaar) met zijn pittoreske steegjes en kraampjes met allerlei handelswaren.

Overdag zijn er op het plein, waar vroeger executies plaatsvonden (vandaar de naam, die betekent “Plein des Doods”) veel straatartiesten, waaronder verhalenvertellers, slangenbezweerders,en acrobaten.’S-avonds staan er tientallen eetkraampjes. Meer dan andere grote Marokkaanse steden heeft de stad haar Berberse identiteit altijd weten te behouden.
Marrakech Eindhoven
Vanaf vliegveld Eindhoven vlieg je snel en comfortabel naar Marrakesh met Transavia. In zo’n 3 en een half uur zet je voet op Marokkaanse bodem. De vanafprijs is 50 euro, maar in de praktijk kost een retour ongeveer 150 euro. Let op bij het boeken, Transavia vliegt niet dagelijks op Marrakesh. Boek je een vroege vlucht, dan is het tevens mogelijk om in de buurt van Eindhoven airport te overnachten voor een zachte prijs.