Op reis vanaf Eindhoven

Reizen per vliegtuig is een erg populaire manier om jezelf te verplaatsen naar je vakantie bestemming. Zeker omdat het super snel gaat en je grote afstanden kunt overbruggen.

Een nadeel van het reizen per vliegtuig is de lange reeks handelingen die je moet afleggen voor je kunt opstappen en de vaak lange wachttijden. Je moet als passagier enkele uren van te voren aanwezig zijn, allerlei handelingen uitvoeren, inchecken en vaak nog enkele uren wachten alvorens je plaats kunt nemen in het vliegtuig en op vakantie kan gaan. Ook is er vaak vertraging waardoor het nog langer duurt voor je kunt vertrekken. Aangezien je met een grote groep mensen bent kan al slechts 1 persoon voor vertraging zorgen, wanneer deze te laat arriveert.

Om het reizen zo aangenaam mogelijk te maken en het best uit te houden, kun je het beste zorgen voor ruime kleding en makkelijke schoenen die niet te strak zitten. Neem eten mee in het vliegtuig zodat je af en toe wat kunt eten. Zorg ervoor dat je niet te lang in dezelfde houding blijft zitten maar verzit af en toe. Nog beter is af en toe even door de gangpaden lopen om je benen in beweging te houden. Ook is het voor ongeveer 20 euro per vlucht, per persoon mogelijk om comfort class te boeken. Je krijgt hierbij ruimere zitplaatsen.

Vliegtuigen zijn gebouwd om zo veel mogelijk mensen te vervoeren in een zo klein mogelijke ruimte. Veel vliegtuigmaatschappijen streven naar een maximale bezetting van hun vliegtuigen om de onkosten te kunnen blijven dragen. Lichte en kleine toestellen worden over het algemeen ingezet voor kleine afstanden, waardoor de beenruimte zeer beperkt is. Grotere toestellen worden ingezet voor langere afstandsvluchten. Deze grote toestellen kunnen dan ook veel meer passagiers vervoeren en vaak is ook de beenruimte groter.

Het vliegtuig bied ook de mogelijkheid huisdieren mee op vakantie te nemen. Zij worden in speciale kooitjes in het bagageruim vervoerd.

De slechtste zitplaatsen in een vliegtuig zijn meestal op de laatste rij, achterin gelegen. Op deze plaatsen is het soms onmogelijk om de stoel in lig stand te plaatsen, omdat er een muur achter zit. Ook kan het vrij druk zijn rond deze plaatsen aangezien de toiletten en de catering daar gelegen zijn. Je hebt dus continue mensen voorbij lopen en niet bepaald rust.

Zitplaatsen die gelegen zijn voor de middelste nooduitgang, kunnen meestal ook niet in lig stand geplaatst worden, aangezien deze de weg door het noodluik bij een eventuele ramp kunnen bemoeilijken. De zitplaatsen na de middelste nooduitgang zijn over het algemeen de beste plaatsen, doordat zij veel beenruimte bieden. Deze beenruimte wordt gebruikt om ruimte te maken voor een makkelijke vluchtweg tijdens een eventuele evacuatie. Tijdens de vlucht kun je hier dus van profiteren.

Bron: http://www.reistip.com/vervoer-transport/Reizen-met-het-vliegtuig-op-vakantie/