Ryanair kiest voor Vliegveld Eindhoven

Ryanair, een van Europa’s lagekosten luchtvaartmaatschappijen, opent vandaag zijn 52e basis in Eindhoven, biedt wekelijks 238 vluchten (8% stijging) op 31 routes en 4 nieuwe bestemmingen aan, vervoert 1,7 miljoen passagiers (7% stijging), stationeert er 1 vliegtuig en investeert meer dan $85 miljoen in de luchthaven als zijn 2e Nederlandse basis.

Agadir, één van de vier nieuwe bestemmingen die worden aangeboden in de zomerdienstregeling, trapte vandaag officieel de operaties op de basis af, toen voor de eerste keer een in Eindhoven gestationeerd Ryanairvliegtuig om 14.00u via de Marokkaanse stad vertrok, en om 22.15u `s avonds op het nest terug zou keren.

Ter viering van de opening van de basis en om de 180 passagiers aan boord van de inaugurele vlucht in stijl uit te zwaaien, hebben de directeur van Eindhoven Airport Joost Meijs en Ryanair`s Henrike Schmidt, persoonlijk de passagiers ingecheckt bij de check-in balies.

Andere nieuwe bestemmingen zoals Bordeaux, Chania en Fez zullen de komende dagen worden ingeluid, waarmee het totaal aantal bestemmingen dat Ryanair deze zomer aanbiedt op 31 komt te staan.

RyanAir Eindhoven Airport

Met toegenomen frequentie naar/van Alicante, Faro, Ibiza, Malaga, Marrakech en Pisa, biedt Ryanair deze zomer wekelijks 238 vluchten aan, op meer bestemmingen en tegen meer lage tarieven dan ooit tevoren vanaf zijn grootste Nederlandse operationele centrum. In zijn routeselectie heeft Ryanair bovendien nog meer belangrijke ‘Brainport’ zakelijke bestemmingen voor de provincie Noord-Brabant en de aandeelhouders van vliegveld Eindhoven binnen bereik gebracht’.