Stop bouw parkeergarage bij vliegveld Eindhoven geëist

Het Eindhovense parkeerbedrijf Masters in Parking eist in een kort geding tegen de gemeente Eindhoven dat de bouw van een parkeergarage door vliegveld Eindhoven stopt. De parkeergarage met 1400 plaatsen op 4 verdiepingen is in strijd met het bestemmingsplan, zegt het parkeerbedrijf dat al langere tijd overhoop ligt met de beide tegenpartijen.

In de vergunning die de gemeente heeft verleend staat inderdaad dat de garage niet past binnen het bestemmingsplan, omdat die hoger wordt dan 6,5 meter. Maar omdat het bouwplan past bij de bestaande bedrijfsgebouwen in de omgeving zorgt dat niet voor een ongewenste situatie, oordeelt de gemeente. Eindhoven zegt dat er ook geen andere belangen zijn die de vergunning belemmeren.

Rond vliegveld Eindhoven woedt al langer strijd tussen parkeerbedrijven enerzijds en de luchthaven en de gemeente anderzijds. De parkeerbehoefte stijgt in rap tempo door de groei van de luchthaven.

De commerciële parkeerbedrijven menen dat de gemeente een hetze voert en in eigen belang redeneert vanwege het aandeel van de gemeente in de luchthaven. Masters in Parking en de gemeente troffen elkaar al diverse keren bij de rechter.

De rechtbank in Den Bosch behandelt het verzoek van Masters in Parking op 7 februari.

Vliegveld Eindhoven liet maandag weten dat de parkeergarage in de zomer helemaal klaar is. De kosten zijn geraamd op 5,7 miljoen euro.

Bron: Eindhovens Dagblad